Spara dokument i molnet och underlätta arbetet

Appens funktioner

Kontakta mig:

Att spara dokument i molnet är ett enkelt sätt att underlätta hela arbetsprocessen i ditt företag eller firma. Genom att spara dokumenten i molnet kan alla komma åt dem, när som helst och var som helst. Med hjälp av molnet slipper ni i ert företag långdragna processer för att få tag i just det protokoll eller den redovisning som ni behöver just då. Istället är det bara att gå in på molntjänsten, söka upp dokumentet och sedan är det klart.

En molntjänst gör det möjligt att ha tillgång till t.ex. företagets registreringsbevis, olika avtal, årsredovisningar och styrelseprotokoll dygnet runt. Följderna av detta är förstås att hela arbetsprocessen som involverar dessa dokument underlättas avsevärt. Med dokument i molnet behöver du inte längre vänta på svar från folk som gått hem för dagen. Du kan helt enkelt själv leta upp det dokument du behöver.

Flera fördelar med att spara i molnet

Att spara i molnet har flera fördelar. Du slipper otaliga kontaktförsök för att få rätt på personen som har dokumentet. Du kan bara gå rakt till det du behöver och spara massvis med tid. Dessutom erbjuder molnet en extra säkerhet för dokumenten, då de inte endast ligger på en fysisk hårddisk som lätt kan råka ut för hårdvarufel. Detta minimerar risken för att bli av med viktiga dokument vid till exempel en hårddiskkrasch. Dessutom innebär lagring i molnet i längden färre utskrivna dokument, något som såväl sparar pengar som miljön.

Skaffa lagring i molnet för ditt företag idag! Fördelarna är väldigt många och det kommer hjälpa er att spara såväl pengar som arbete. Vi på Advice Accounting hjälper er att komma igång med denna tjänst!