Vi hoppas att ni alla har en härlig sommar! Vi vill inte störa mitt i ledigheten men tipsa om något som är lätt att glömma när man precis kommit ner i varv under semestern. Den 17 augusti är det för många dags för momsdeklaration och arbetsgivardeklaration.

Ditt företag ska ha skickat in skattedeklarationerna

Som kund hos oss ser vi till att dina moms- och arbetsgivardeklarationer är inskickade i tid, det ingår även i våra standardpaket för redovisning: Redovisningspaket.

Betala in till Skatteverket

Den 17 augusti ska du se till att ha betalat ett belopp till ditt skattekonto som täcker eventuell preliminärskatt, moms samt arbetsgivaravgift och avdragen skatt. Vid sen inbetalning kan en förseningsavgift på 625 kr (tidigare 500 kr, avgifterna höjdes vid 1 januari 2016) tas ut från Skatteverket.

Viktiga datum för ditt företag

Vilka datum som gäller just ditt bolag varierar beroende på vilket bolagsform du har, vilken redovisningsperiod du har för moms, din omsättning och när ditt räkenskapsår slutar. Vill du få en tydlig överblick på när du behöver betala in skatter, deklarera eller när du får utbetalningar. Vill du få reda på vad som gäller exakt för ditt förtag? Tryck här för att ta reda på dina datum: Viktiga Datum hos Skatteverket.

Ekonomiapp som verktyg

Advice Accounting-start-mockup
Innan skattedeklarationerna kan lämnas in behöver vi allt ditt underlag som bokförs varje månad. Vi siktar mer och mer på digital redovisning, för dig som småföretagare och entreprenör erbjuder vi en app som verktyg för all din dagliga administration kring bokföringen. Ett exempel på detta är att fotografera sina kvitton och fakturor med appen så har vi dem direkt i vårt system. Appen talar även om för dig hur mycket du ska betala in till Skatteverket och när. Skapa ett konto och kontakta oss för att komma igång med en enklare hantering av allt kring bokföring för ditt bolag: app.adviceaccounting.se.