Vi hjälper dig att starta företag

Starta företag – Vart ska jag börja?

Många har idag en dröm om att starta eget företag – att få realisera den där fantastiska affärsidén och bygga en hel verksamhet från grunden. Att gå från ord till handling är däremot inte lika lätt, inte minst för att det kan verka väldigt komplicerat att starta företag. Mycket måste planeras och många är blanketterna och anmälningarna som skall fyllas i. På många sätt kan det kännas som en snårig djungel av handlingar och formulär, och på det stora hela är detta tyvärr en korrekt beskrivning av den byråkrati som väntar nyföretagaren.

För att råda bot på detta har vi på Advice Accounting tagit fram ett helt paket med tjänster för dig som vill starta eget företag. För en billig penning hjälper vi dig att komma igång med allt ifrån att fylla i myndigheternas blanketter till namnvalet. Vi tror nämligen att Sverige mår bra av fler entreprenörer som är villiga att testa nya idéer, och att verklig innovation bor i de små företagen som tänker utanför lådan.

 

Låt oss ge dig råd

  • För att kunna kontakta dig behöver vi lite information om dig:

Vilken bolagsform passar mig bäst?

Vi tar hand om allt som hör uppstarten till

Vårt företagspaket innehåller allt som krävs för att ditt företag ska kunna bli verklighet. Utifrån din affärsidé, budget och eventuella affärsplan hjälper vi dig att välja den bolagsform som passar bäst. Vi hjälper dig att fylla i en korrekt registeranmälan och upprättar en bolagsordning i enighet med rådande lagar och bestämmelser. Fullmakter, bolagsstämmoprotokoll och stiftelseurkunder hjälper vi också till med, och vi undersöker om ditt tänkta bolagsnamn är ledigt för registrering.

Långsiktig företagsrådgivning för nystartade verksamheter

Vi på Advice Accounting jobbar alltid långsiktigt. Det innebär att vi inte lämnar dig och verksamheten i sticket så fort den inledande byråkratin är avklarad. Hos oss kan du som nystartad även få långsiktig företagsrådgivning och redovisningsstöd. Vi erbjuder även bokföringstjänster och support av webbsidor till redan existerande företag, och om detta är något du vill ha hjälp med rekommenderar vi att du tar en titt på vårt entreprenörspaket. En annan tänkbar variant är att vi kombinerar företagspaketet med någon av våra redovisningstjänster, där bland annat bokföring ingår.

Aktiebolag

Handelsbolag

Enskild Firma

Vi hjälper dig att starta eget företag

Välj bolagsform

Först och främst kan det vara bra att avgöra vilken typ av bolagsform som passar bäst för din verksamhet. Ta hjälp av vårt quiz ”Vilken bolagsform passar mig bäst?” ovan för att ta reda på detta. Kontakta Advice Accounting om du behöver ytterligare rådgivning innan du kommer igång.

De vanligaste bolagsformerna är:

Aktiebolag
Handelsbolag
Enskild firma

Företagsnamn

Att välja rätt företagsnamn är viktigt, det är trots allt de första kunderna ser. De tre viktigaste sakerna du skall tänka på när du väljer namn:

• Namnet skall vara unikt så att det inte blandas ihop med andra
• Namnet skall vara lätt att komma ihåg
• Namnet bör avspegla vad typ av tjänst som erbjuds

Det finns givetvis vissa regler kring val av namn och där kan vi hjälpa till och guida dig rätt.

Verksamheten

Här måste det tydligt framgå vad typ av tjänst eller produkt företaget skall erbjuda. Om det rör sig om konsultverksamhet skall inriktning anges, till exempel en branch eller yrkesroll. Handlar det om försäljning bör typen av varor anges till exempel dagligvaror, kläder eller elektronik. Det går alldeles utmärkt att kombinera flera olika verksamheter inom ett bolag. Det enklaste sättet är då att lägga till en bredare beskrivning av verksamheten.

Om du vet vad du skall göra kan vi hjälpa dig med formuleringen.

Aktiekapital

För uppstart av ett aktiebolag krävs det ett aktiekapital på minst 50.000 kr. Dessa pengar måste sättas in på ett bankkonto tillhörande ditt aktiebolag. Ett aktiekapital kan antingen betalas in med kontanter eller med apport egendom.

Styrelsen

I ett aktiebolag måste man vara minst två personer, en ordinarie ledamot som representerar företaget juridiskt och bestämmer över dess verksamhet, samt en suppleant som är utan inflytande men kan träda in för ordinarie ledamot om denne inte längre kan arbeta för företaget. Även om suppleanten inte är aktiv i företaget måste denne var införstådd i sitt uppdrag. Många enmansföretag väljer en nära anhörig som suppleant.

Stiftelseurkund

Du som startar företaget kallas för stiftare, stiftelseurkunden visar bland annat vilka som skall ingå i företaget, hur mycket som skall betalas per aktie och hur många aktier varje stiftare äger. Här framgår också vilka som ingår i styrelsen.

Bolagsordning

Detta är företagets stadgar, där anges:

• Företagets namn
• Verksamhet
• Geografisk hemvist (företagets address)
• Aktiekapital och antal aktier
• Styrelseledamöter
• Revisorer, eller uppgift om att bolaget inte skall ha revisor
• Hur kallelsen till bolagsstämma (årsstämman) skall ske
• Räkenskapsåret

Vi hjälper dig givetvis så att allt kommer med.

Bankintyg

När bolaget registreras ska ett särskilt intyg sändas in till bolagsverket. Detta dokument skall intyga att ett belopp på minst 50.000 kr satts in på ett konto i företagets namn. För att kunna anskaffa detta intyg måste du först ha ditt ärendenummer hos bolagsverket.

Frågor eller funderingar? Vi hjälper dig!

  • För att kunna kontakta dig behöver vi lite information om dig:

Hjälp även med redovisning?

Om du vill fokusera på din affärsidé och få stöd med bokföringen så rekommenderar vi vårt entreprenörspaket.
I entreprenörspaketen ingår ett företag, bokföring och en hemsida.

Skräddarsy ett entreprenörspaket